Over Ons

Waarom Dane

Tegenwoordig hebben consumenten het idee dat ze alles al een keer geproefd hebben. Nederlanders leven met de luxe dat alle soorten keukens en enorm veel bijzondere producten gemakkelijk te verkrijgen zijn. Toch komen er elk jaar nieuwe producten op de markt. Uit deze ingrediënten komen unieke smaken voort, die ons team samenbrengt tot een gerecht. Bij Restaurant Dané komen vertrouwde ingrediënten samen met producten die men nog nooit geproefd heeft.

Hoewel onze gerechten uniek en onderscheidend zijn, is het voor ons essentieel dat het restaurant voor iedereen toegankelijk blijft. We willen Haarlem kennis laten maken met bijzondere gerechten, maar ook klassiekers zijn terug te vinden op onze kaart. Ons doel is om het smaakpalet van onze gasten uit te breiden en hen iets te leren over het verhaal achter onze producten.

Bij de creatie van onze gerechten is het hele team nauw betrokken. Niet alleen het keukenteam, maar ook de bediening denkt mee. Voordat een gerecht daadwerkelijk op de kaart komt, heeft al het personeel het gerecht geprobeerd. Wij vinden het belangrijk en waardevol dat al ons personeel kennis heeft van onze gerechten. Volgens ons is een betrokken en hecht team dan ook de essentiële basis voor het leveren van hoogwaardige service aan onze gasten.

Tommy

Tommy Nelissen is mede-eigenaar en Chef-kok van Restaurant Dané. De Haarlemmer was op 10-jarige leeftijd al in de keuken te vinden. Namelijk in het Michelinster restaurant van zijn vader, Cheval Blanc te Heemstede. Jarenlang woonde hij met zijn gezin boven het restaurant en de keuken voelde meteen als zijn tweede thuis. Hij besloot na de middelbare school gelijk werk te maken van zijn droom – een eigen restaurant – en startte de koksopleiding in Leiden. Tommy begon zijn carrière in de keuken van Restaurant Hout in Haarlem en werkte zijn weg omhoog tot souschef. Op die plek ontmoette hij ook zijn huidige vriendin en inmiddels zakenpartner, Laurien Davids. Na vijf jaar was Tommy klaar voor een nieuwe uitdaging. Die vond hij bij Restaurant Brick in Haarlem. Hij was de Chef-kok en hier kreeg hij de tijd en vrijheid om zijn eigen handtekening in de keuken te creëren. De droom van een eigen restaurant wordt nu na 28 jaar werkelijkheid met de opening van Restaurant Dané.

Laurien

Laurien Davids is mede-eigenaresse van Restaurant Dané. Zij neemt binnen het restaurant de rol van gastvrouw en sommelier op zich. Ook Laurien had van jongs af aan grote bewondering voor Horeca. Op de Hotelschool werd haar interesse voor vinologie gewekt, maar vooral de combinatie met het gastvrouwschap sprak haar aan. Door haar leergierigheid ontwikkelde ze vanaf jonge leeftijd haar eigen definitie van ‘gastvrijheid’. Die zich voornamelijk kenmerkt aan haar zorgzame karakter en spontaniteit. Laurien deed haar ervaring op bij Restaurant Cheval Blanc, Restaurant Brick en Restaurant Hout, maar ook overzees bij Delfins Beach Resort op Bonaire. Tijdens haar werk als gastvrouw bij Restaurant Hout liep ze Tommy Nelissen tegen het lijf in de keuken. Samen maken ze hun langgekoesterde droom werkelijkheid met het openen van Restaurant Dané. In de naam van het restaurant zijn daarom hun beide achternamen terug te vinden.